kaple Panny Marie

Volně stojící kaplička obdélného půdorysu se nachází ve východní části města nad sídlištěm poblíž silnice v ulici Nad Gymnáziem. Průčelím je orientovaná k jihu směrem k městu, zadní stranou k silnici. Dříve se jí říkalo Štohandlova kaple. Kaple má hladkou fasádu. Boční stěny jsou prolomeny poměrně hlubokými půlkruhově zaklenutými nikami. Na osu průčelí je prolomen půlkruhově zaklenutý vstup přístupný několika stupni schodiště. Vchod je uzavřen prosklenými pravoúhlými kovovými dveřmi, v nadsvětlíku se nachází tepané listy a medailon s iniciálami Marie. Jednoduchá zešikmená podstřešní římsa nese hladký trojúhelníkový štít. Oplechovaná střecha je sedlová, nad závěrem valbová. Interiér zaklenut valenou klenbou. Po stranách mělké půlkruhové niky s nikami pravoúhlými. Proti vstupu je velká půlkruhově zaklenutá nika s novodobým obrazem Piety. Při poslední opravě došlo ke zjednodušení fasády.