venkovský dům

Přízemní venkovský domek obdélného půdorysu se sedlovou střechou, podélně orientovaný k ulici. přední část roubená v kožichu, zadní širší, zděná. K přední části přiléhá pavlač s vyřezávanými sloupky, krytá přesahem střechy. Objekt vysazen na vysoké terase z lomové opuky nad úvozovou cestou. Na obdobném tasasu odbočuje z hlavní cesty nástupní chodník, dlážděný velkými opukovými deskami, částečně překrytými betonem. Kolem je jednoduché trubkové zábradlí. pavlač má dva jednoduché a dva vyřezávané sloupky, zábradlí svisle bedněno s novějším přelištováním spár. vstup na pavlač je zprava chráněn dvěma poli subtilní dřevěné mříže. Hlavní vstup do domu je z pavlače. Vpravo od vstupu jedno dvoukřídlé, čtyřtabulkové okno, obdobné je vlevo v zaobleném přechodu k roubené části. Štítová stěna nad srázem je dvouosá (obdobná okna ), štít vertikálně bedněný s přelištováním spár (kombinace červenohnědých prken a bílých lišt), o ose menší okénko - čtyřtabulkové. zadní štítová stěna má v přízemí široké trojdílné novodobé okno, nad ním bedněný štít s dvírky na seník. K podélnému zadnímu průčelí přiléhá přístavek zádveří před vstupem. nehluboká zahrádka omezena opukovou zdí terasy na skále. Objekt hladce omítnut a obílen, střecha z bobrovek. Volně stojící dvojdílná kůlna s pultovou střechou (vlnitý eternit), vzadu s valeně klenutým sklípkem. Štít kůlny do ulice je svile bedněn z prken.