městský dům

Přízemní objekt obdélné půdorysné osnovy, krytý sedlovou střechou, nápadně vystupující z uliční čáry. Hlavní průčelí je tříosé, malá obdélná okna jsou osazena v líci. Dřevěná lomenice prkenného štítu je snížena na čelní straně půlvalbičkou. Její plocha je členěna svislými a diagonálními krycími lištami, ve střední ose obdélným vystupujícím rámcem se třemi polokruhově zaklenutými půdními otvory s odsazením. Boční jižní průčelí je dvouosé se vstupem vpravo, převislá střecha má patrné konce vazných trámů. Boční severní průčelí má jednu okenní osu (obdélné okno), masívní hmota zdi má nápadně nerovný líc. Při čelním uličním je zhruba 1,5 m vysoký fragment neomítané hradební zdi z lomového kamene.