městský dům

Nárožní patrový městský dům dvoukřídlý, do "L", zastřešený dvěma nestejně vysokými sedlovými střechami (krytina - alukryt), se zbytky hospodářských budov bývalé zájezdní hospody. Průčelí do náměstí je čtyřosé, s plastickým soklem, pásovou mezipatrovou římsou a malovanými šambránami oken i vstupních dveří. Okna vsazená v líci, jsou dvoukřídlá. Ve střeše mezi 1. a 2. okenní osou je drobný vikýř s trojúhelným štítkem a sedlovou stříškou, zdobený dřevěnou římsou a vykrajovaným dřevěným čelem. Průčelí boční, do Zámecké ulice, je pětiosé, se stejnými okny jako na náměstí, sokl i pásová mezipatrová římsa jsou vyznačeny pouze barevně, nikoliv plasticky. Tato strana vykazuje značné nepravidelnosti jek půdorysně, tak zejména po výšce (plocha mezi 2. a 4. osou nad soklem ustupuje, část zdiva za ní je 4 x horizontálně ukončená, okna šestitabulková jsou předsazena před tuto stěnu (situace evokuje snad roubené patro). Śtítová stěna tohoto uličního křídla je 3 osá, nečleněná, lichoběžný štít s polovalbou je novodobě pobit úzkými palubkami, členěný dvěma drobnými okénky. Pozemek je obehnán kamennou zdí s cihelnou nástavbou ( k sousedovi) a cihelnou zdí do ulice. Ve dvoře při zadní zdi bývaly maštale, dnes dřevníky, v rohu sevřeném křídly objektu je studna.