venkovský dům

Zčásti roubená chalupa, vystavěná na obdélném půdorysu, je usazena do mírném terénního svahu. Stavení kryté sedlovou střechou s lepenkovým pokryvem a jedním cihelným komínovým tělesem je příčně orientováno směrem ke komunikaci. Roubení je osazeno na zděných základech a podestě, z větší části omítané, vyskládaných z lomového zdiva. Vstupní partie chalupy v drobném obdélném přístavku krytém pultovou stříškou je situována na pravém boku stavení s předsazenou krytou pavláčkou s plnou prkennou poprsní spojenou s předsazenou střechou třemi hranatými pilíři. Uliční průčelí je dvouosé. Okna jsou obdélná, dvojitá, dvojkřídlá, šestitabulková. Mají profilované šambrány a podokenní římsy. (Shodně jsou tvarovány i dvě okna na pravém a jedno na levém boku stavení.) Průčelní nároží jsou zvýrazněna folkloristickými variacemi na klasické architekt. články: pilastry(dříky s náznakem kanelování) s hlavicemi. Trojúhelný štít je bedněný, dvoudílný, trojosý s ozdobně vyřezávanou obrubní. Postranní osy jsou zhruba trojúhelné ze svisle vedle sebe kladených prken. Centrální osa je obdélná s diagonálně kladeným bedněním a dvojicí malých téměř čtvercových okének. Trojúhelná špice štítu se svislým prkenným bedněním tvoří horní část štítu nad vodorovným překladem z několika prken. Pravá fasáda domu je celkem tříosá, přičemž okno v poslední zadní ose(vstupní přístavek) je obdélné moderní a třídílné. Levé průčelí je ze dvou třetin zděné, v zadní části hloubky jsou zdi vyskládané z hrubého neomítaného lomového zdiva. S jedním dveřním vstupem krytým plechovou stříškou.