kostel Nejsvětější Trojice

Orientovaný kostel s obdélnou lodí, pětibokým presbytářem, věží na severní straně lodi a patrovými přístavky vstupu do hrobky a depozitu na jižní straně, sakristie a oratoř na severní straně presbytáře. Schodiště oratoře přisazeno k východní straně věže. Exteriér: Kamenné rulové zdivo s hladkými omítkami v přírodní barvě, sokl hrubý, šedivý. Hlavní římsa fabionová, úzká okna s půlkruhovým záklenkem ve špaletách s okoseným ostěním (nahoře odtesáno) v polovině hloubky (1. typ), v západní části lodi okna s neprofilovaným kamenným ostěním v líci (2. typ). Okna ve východní části lodi a presbytáře se středním sloupkem, nahoře s příčkami do "slunce". Okna 2. typu se zbytky středního kříže s oblounovým profilem a zasklení šestihranky do olova, zbytek hladkými tabulkami. V severní stěně lodi, ve východní části, dvě okna 1. typu, jedno okno 2. typu a u nároží nad sebou dvě ležatá okna dvoukřídlá se zbytky výplní 2. typu. Západní stěna s oknem 2. typu a portálem se stlačeným nadpražím s datem 1734 v klenáku. Dveře dvoukřídlé, skládané do krokve, klapačka, kování přítuhy, štítku a klika. Jižní stěna s oknem 2. typu v západní části, šikmo pod ním.