socha Krista na Olivetské hoře

Sousoší se nachází v severovýchodním koutě náměstí, jižně od západního průčelí farního kostela. Podstavec na půdoryse obdélníka s konvex-konkávně prohnutým čelem a postranními volutami (pravá připojena šikmo, vyčnívá do prostoru náměstí) stojí na prostém stupni, zjednodušeně opisujícím jeho půdorys. Sokl podstavce vyšší, nahoře se zvonovnicí mezi ústupky. Tělo soklu s konvex-konkávně vyklenutým čelem, dolní část s nápisem a postranními volutami, horní s reliéfy. Na čele v rokajové kartuši dodatečný nápis. Na bocích volut rokajové střapce. Dolní monolitická část ukončena římskou schodového profilu (čtvrtobloun na lištce). Horní část složena ze tří dílů (dva reliéfní a krycí římsový). Drobně tesané reliéfy se zbytky okrového barvení (to i na ostatních částech podstavce) ve zlacených rokajových rámcích. Na čelní stěně dva reliéfy: Korunování trním a Nesení kříže. Na levé boční stěně Bičování Krista, na pravé boční stěně Ukřižovaný s Pannou Marií a Maří Magdalénou. Krycí římsa s profilem lesbického kyma na ústupku, deskou a schodovým profilem oblounku na lištce. Sousoší je v podživotní velikosti: Kristus klečí před zlaceným kalichem, podpírán andělem. U kalicha je další andělíček (hlava a křidélka).