kaple sv. Anny

Osmiboká patrová stavba na mírném návrší nad městečkem, severozápadně od zámku, od východu k ní směřuje dvouřadá lipová alej. Jedná se o centrálu z lomového zdiva s cihelnými záklenky a armaturami otvorů, zevně v plochách omítaná hrubou omítkou šedočerné barvy, překrývající starší hrubou vrstvu cihlově červenou. Tektonické prvky hladké bílé. Okenní otvory s kamennými parapety (klasický profil oblounu podloženého lištkou). Fasády členěny soklem, lizénovými rámci a hlavní římsou (kyma, deska, sima), podružné lizénky v úrovni patra a parapetů. Pod okny parapetní výplně s rámci s čtvrtkruhově projmutými rohy. V přízemí v jihovýchodní, severovýchodní, severozápadní a jihozápadní stěně vysoká okna s půlkruhovým záklenkem. V oknech v líci nové okenice svlakové. Hlavní portál na východní straně půlkruhový se sokly, patkami a klenákem, na stupni odtesaná klasická profilace (zachovaná na bocích). Dveře dvoukřídlé rámové s výplněmi skládanými do čtverce, klapačka, klasicistní kování štítku, kliky a knoflíku přítuhy. Okna patra slepá ve všech stěnách kromě severozápadní, kde je vstup do krovu (severní zazděno v líci), a východní, s prostou profilací s patkami a klenákem v půlkruhovém záklenku. Nízká stanová střecha s lucernou (parapet: kyma, lysis, kyma; překlad: kyma, konkáv-konvexní profil). Střecha kryta červeně natřeným plechem.