měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům situovaný uprostřed SZ fronty Starého náměstí. Levou stěnou přiléhá k budově radnice. Dům je zděný se symetricky rozvrženým průčelím, dekorativním nízkým atikovým nástavcem, za nímž se zvedá sedlová střecha (s eternitovým krytem) s hřebenem rovnoběžným s uličním průčelím. Ze středové části střechy vystupuje robustní hranolová hmota vikýře s centrálně na osu posazeným oknem v architektonizovaném orámování. Přízemní část domu je tříosá, hmota průčelní stěny domu je prolomena třemi arkádovými oblouky, vedoucími až k úrovni dlažby chodníku (dnes jsou všechny arkády zaslepeny velkými zasklenými plochami výkladců). Fasádní plášť přízemí je rustikovaný. Mezi úrovní přízemí a 1.patra probíhá subtilní kordónová římsa podpíraná. Plocha 1.patra je pětiosá, přičemž tři prostřední osy jsou umístěny těsně vedle sebe. Okna jsou výšková, obdélná, dvoukřídlá, dělená poutcem ve 2/3 výšky, usazená ve vyžlabených šambránách. Plocha fasády je dělená rastrem plastických horizontálních a vertikálních článků s výraznými patkami. Střední tříosá část plochy patra je flankována širšími pilastry se svislým kanelováním. Nad oknem ve středové ose je trojúhelný fronton opticky podpíraný dvojicí drobných konzol. Plastický rámec a hlavice pilastrů nesou nad plochou fasády 1.patra průběžné plastické kladí tvořené jednou odstupněnou římsou. Po stranách frontonu centrálního okna je pás černobílé fresky s námětem dvou dvojic andílků držících ozdobné festonové pásky. Freskové pole je z obou stran sevřeno plastickými štukovými rozetami. Nad freskovým polem probíhá průběžná korunní plasticky profilovaná římsa, z níž se zvedá hmota nízké atiky řešené jako souvislá plná stěna svisle členěná širokými představenými pilířky, s postranními úseky imitujícími kuželkovou balustrádu a středovou částí na níž dosedá oplechované zastřešení vikýře. Zděná vikýřová část má středové segmentově zaklenuté s centrálním klenákem. Okno je sevřeno mezi dvojicemi pilastrů s hlavicemi a kanelovanými dříky. Nadokenní část vrcholí plastickým segmentovým frontonem.