venkovský dům - Chaloupky, bývalá kolonie řemeslníků

Do počátku 21. století roubený omítaný a obílený přízemní dům, severní část třetího dvojdomku. Roubení zpevňovaly svislé kleštiny, pod stropními (a zároveň vaznými) trámy byly na zápražní severní straně vsazeny sloupky s převázkou. Uliční průčelí bylo dvojosé s dvoukřídlými okny vsazenými v líci (křídla dělena dvojicí příček). Štít ze svisle bedněných překrývaných prken, s malým větracím okénkem, pod ním byla obdélná dvířka na seník. Boční průčelí trojosé s okny v postranních osách, uprostřed dvoukřídlé vstupní dveře rámové s náplněmi. Po parapety oken cihelné podezdění. Na zadní části přesahovala zhlaví trámů příčky a štítové stěny. krokve osazeny na okapní vaznici. K zadní části byl připojen dřevěný chlívk s kůlnou. Jižní část předstupovala více před východní průčelí, zasahovala až do severní půlky půdorysu. V severní stěně rozšíření byly dveře a obdélné dvoukřídlé okénko v líci, s dvojicí příček, Štítová partie obedněna a pokryta asfaltovou lepenkou, v zalomení zřejmě byly druhé dveře do krovu. Původně volný nezastřešený průchod mezi domky do r. 2004 překryla přatažená střecha severního souseda čp. 389. Po roce 2004 byl dům zásadně rekonstruován na zděný s dochováním počtu, tvaru a přibližné velikosti oken a se štíty skládanými z dvojic úzkých prken, mezi dvojicemi přibita lišta. Ve štítě zřízeno okno. zadní partie obnovena se zalomením půdorysu a užší zděnou partií s oknem na sever a lodžií v části symetrické sedlové stříšky. Ve východním štítě Vstup na lodžii a menší okénko dělené do kříže. Hlavní střecha je sedlová, pokrytá šablonami v českém kladení.