socha sv. Jana Nepomuckého s ohrazením

Volně stojící v prostranství bývalé návsi nad rybníčkem, kolem dřevěný plůtek s kamennými pilířky v rozích. Materiál - pískovec, barva kamene - přírodní světlá, reliéf a socha světce se zbytky polychromie. Sokl čtyřbokého obdélníkového půdorysu, v jehož přední části je v kartuši umístěn latinský nápis. Sokl spočívá na dvou stupních. Na čtyřboký sokl nasedá hranolovitý dřík v dolní části s dvěma volutami, nad nimiž je v jemné nice lemované rámem reliéfně ztvárněná P. Marie v bohatě řaseném rouchu a plachetce. Nad nikou v horní části zdobené nad rámem květinovým motivem je umístěn feston, nad nímž je umístěna mohutná profilovaná římsa v přední části zakončená dvěma volutami, pod nimiž v květinové kartuši, v níž je uchycena již zkorodovaná lucerna s vytlučenými skly. Nad římsou spočívá profilovaný podstavec obdélníkového půdorysu nesoucí sochu sv. Jana Nepomuckého v nadživotní velikosti. Sv. Jan Nepomucký stojící s pravou nohou vykročenou, váha těla spočívá na levé noze. Postava oděna v kněžský šat, který je bohatě řasen. na levé ruce spočívá kříž s korpusem Krista. Na kněžském rouchu spočívá pláštěnka, na hlavě světce kněžská čepice, nad níž jsou zbytky svatozáře (koroze).