městský dům

Zděný přízemní dům na obdélném půdoryse (osa ve směru východ - západ) se sedlovou střechou a výraznými štíty ovlivněnými empírem, přesahujícími obvod střechy. Interiér objektu nepřístupný. Východní průčelí: Celou plochu průčelí je možno rozdělit na tři části - přízemí, štít a atiku. Tyto části jsou od sebe odděleny výraznou štukovou římsou bohatě zdobenou profilováním a zubořezem. Přízemí je dvouosé, výplně tvoří šestitabulková okna dvojitá, osazená za ostěním, nadpraží je rovné, ostění okenních otvorů je zvýrazněno neprofilovanou štukovou šambránou. Římsa oddělující přízemí od štítu je výrazně předsazena, kryta bobrovkami, vzniká zde jakési podlomení. Štít je též dvouosý, oproti přízemí však jsou obě osy posunuty více do středu. Výplň tvoří dvojitá čtyřtabulková okna osazená v líci fasády, nadpraží jsou rovná. Vedle oken a též mezi nimi spatřujeme výrazné štukové pilastry bez patky, přecházející ve své spodní části v lisenový pás přes celou šíři štítu. Štít zakončuje štuková římsa bohaté profilace ze zubořezem, segmentově nadvýšená. (popis Medek 1995)