zahradní altán

Drobná zděná cihlová stavba na půdorysu protáhlého osmiúhelníku ve svažitém terénu, o dvou podlažích, krytá mansardovou střechou. Střecha je nově pokrytá bobrovkou, mansardová římsa je profilovaná. Z ulice I. P. Pavlova objekt působí jako jednopodlažní, na užší straně je centrálně umístěn pravoúhlý vstup, po jeho pravé straně je v každé ze tří stran velké pravoúhlé okno, na opačné stěně proti vstupu jsou dveře na balkon. Ostatní stěny (po levé straně vstupu) jsou plné. Zvenčí po obou stranách vstupu jsou jako odrazníky položeny kamenné články schodiště, zřejmě druhotně sem umístěné. Spodní patro je přístupné ze zadní strany vstupem pod balkonem. Balkon je na dvou zděných pilířích, se zdobným kovaným empírovým zábradlím (protínající se pruty tvaru mandorly). Spodní patro je plochostropé, horní má falešnou klenbu z dřevěného podbití, nyní neomítnutou. V současné době je celý interiér bez omítek, chybí okenní i dveřní výplně. Původně byly v hlavním vstupu dvoukřídlé rámové dveře, stejné jako dveře na balkon. Nad oběma dveřmi zvenku byly malé stříšky kryté šindelem. Ve vstupu do spodního patra byla dvoukřídlá vrata. Okna měla dřevěné okenice s vodorovnými žaluziemi. Omítky zvenku byly hladké, uvnitř zdobené barevnou ornamentální výmalbou.