socha sv. Jana Nepomuckého

Za kostelem před farou stojí socha světce se sepnutýma rukama v kanovnickém rouchu, shlíží dolů na stojícího andílka, který nese kříž s ukřižovaným Ježíšem. Pod sochou je volutový podstavec s nápisem v obdélném rámci : "Blahoslaven kdož nezhřešil jazykem svým (Jirah - 25, kap.) - svatý Jene Nepomucký oroduj za nás." Pod podstavcem je volutový sokl se slepými obdél. rámci, rámce v rozích změkčených obloučkem. Vše stojí na 3 kamenných stupních. zezadu na soklu je v rámci nápis : "Renovatum 1841, 1877", pod tím : "Tato socha byla přenesena a opravena L.P. 1883" Materiál : pískovec. Socha v životní velikosti, dřík s římsou a profil. soklem má výšku 165 cm, hranolový sokl pod ním 115 cm, 3 stupně schodiště jsou vysoké celkem 70 cm. Půdorys soklu 120 x 80 cm, pilíř s nápisem má šířku 120 cm. Popis Iva Svobodová 1988