měšťanský dům

V jižní frontě domů náměstí stojí jednopatrový dům, hloubkově orientovaný s chodbou při záp. zdi. Exteriér: Severní (hlavní) průčelí: dvoupatrové, přízemí 2osé, napravo pravoúhlý otvor vstupu, nalevo 6tabulkové okno se segmentovým záklenkem, původně zde byly dveře s kamenným portálem (okno vloženo později, portál ponechán na místě). Patro 3osé, 3 dvoudílná okna v lesénových rámcích. Druhé patro je též 3osé, střední osa má 6tabulkové okno do půdy, boční osy mají slepá okna do atiky (se žaluziemi), jdou nad střechu. Kolem oken štukové šambrány s uchy, kamenné římsy podokenní, suprafenestry nízké s římsou na středu zvednutou do stříšky, pod ní naivně pojatá rokaj, po stranách obdobně - voluty. Fasáda je nevhodně nastříkána tvrdou omítkou (1988), která stírá modelaci architektonických článků. Napravo od objektu jsou vrata do zahrady. Západní průčelí (boční): přední patrová část břízolitem omítnutá má v patře 2 okna obdélná 6tabulková, v přízemí 1 okno 6tabulkové (do chodby). Při nižší zadní části je u vchodu do zahrady přístavek WC, 2 okna 6tabulková, omítka měkká, vápenná. Jižní průčelí (zahradní): přízemí - 2 okna 6tabulková, nad fabionovou římsou trojúhel. štít (dříve zde byla 2 okna, nyní 1 obdélné). Omítka měkká, vápenná. Východní průčelí: nižší část bez členění, vyšší přiléhá k sousednímu objektu. Zdivo kamenné, opuka. Střecha sedlová, krytina pálená (popis I. Svobodová 1988).