socha Bičovaného Krista

Socha z hrubšího světle okrového pískovce, zřejmě vambereckého. Na betonovém základu soklová partie, půdorysně čtvercová, profilace ústupkem a mohutným vyžlabením s ústupkem. Vlastní sokl převýšený jednoduchý kvádr se zrcadlem na čelní stěně, kryje jej profilovaná římsa s oblounem, vyžlabením, lištkou a čtvrtoblounem. Socha stojí na soklíku s vyžlabeným skrojením horní hrany. Socha stojícího Krista před sloupkem, v podživotní velikosti. Figura stojí na bochníkovité podložce, za ní sloupek s entazí, výrazně se k vrcholu zužující. Stojící Kristus s rukama svázanýma na zádech, oděný do pruhu látky kolem pasu, svázaného vpředu na uzel. Pravá noha mírně pokrčena, hlava nachýlena vpravo. Na hlavě má trnovou korunu, za ní trojpaprskovou kovovou svatozář. Podrobněji vypracovány partie kolem kolen a hrudníku. Socha bez rytých či malovaných nápisů a zbytků polychromie.