sousoší Kalvárie na podstavě

Podstava nesoucí skupinu Kalvárie je posazena na podnožní desku, které je předložen jeden schodišťový stupeň. Podstavu tvoří soklová patka, tělo s volutovými křídly (složené celkem ze čtyř pospojovaných bloků - středová část ze dvou bloků nad sebou, další dva samostatné bloky tvoří postranní volutová křídla), římsová hlavice těla a pilířová podnož pod krucifixem. Vpravo od této pilířové podnože, na kterou nasedá samotný kříž s Kristovým tělem, je na římsové hlavici osazena socha Panny Marie, vlevo pak socha sv. Jana Evangelisty. Postava P. Marie se vyznačuje esovitě prohnutým tělem, s výrazně vyklenutým levým bokem a v koleni pokrčenou pravou nohou. Ruce má P. Marie sepjaty a vztahuje je v tomto gestu ke kříži, tvář, hledící ke Kristu, je zachycena v bolestném výrazu. Postava sv. Jana je zachycena v kontrapostním postoji, s pravou nohou pokrčenou v koleni a mírně předsunutou vpřed. Ruce má zkříženy na prsou, nepřítomný pohled směřuje vzhůru před sebe. Reliéfy a dekorativní motivy: * v čele pilířové podnože pod křížem - v horní polovině svazek květin, v dolní polovině rokajová céčka a esíčka * v čele římsové hlavice těla - průběžný zubořezový pás - listový dekorativní motiv ve středu * v čele těla, pod římsovou hlavicí - v čele girlandový závěs se svazkem růží; dalším párovým závěsem přebíhá po obou bocích těla do čelních ploch postranních volutových křídel a odtud dalším párovým závěsem do do bočních ploch volutových křídel, kde jsou zavěšeny do ružice * v čele těla, uprostřed výšky - ve svatozáři plamenem plápolající srdce na obláčku * v čelních plochách volutových křídel - nahoře klasový motiv, dole úponkové motivy Nápisy: * na zadní straně římsové hlavice těla - Renoviert 1853. / Unter dem Pfarrër Franz Smetana. / H. Rasch Bildhauer. / * včele těla, v dolní části - ERECTA / SUB CURATO FRANCISCO PRASCHAK / FACTORE IANNE MELNICZKIJ / * včele soklové patky, v kruhovém medailonu - SERVATORI / CRUCIFIXO PROPERPE / TVO DEBITO QVE HONO / RE VIVENSE PROSET TERRI / TORIA X I AURZIMEN / SES LEGARVNT /