dům

Řadový, zčásti podsklepený dvoupatrový dům, zděný dole převážně z kamene, nahoře z cihel i cihelných kvádrů a opatřený vápennou omítkou. Dispozice mázhausového typu. Exteriér: Hlavní průčelí je v patrech dvojosé, v přízemí jsou tři souměrně uspořádané otvory. Nad přízemím je lehce profilovaná mezipatrová římsa, profil tvoří pouze čtvrtobloun a deska. Svislé členění tvoří v rozsahu 1. a 2. patra střídavá bosáž na obou nárožích. Přízemí je nově omítnuté a natřené včetně portálů mírně našedlou barvou, patra jsou oranžově okrová s vystupujícícími architektonickými články v barvě slonové kosti. Otvory v přízemí tvoří tři segmentově uzavřené portály, z nichž střední je širší a tvoří celoplošný výkladec s nízkým parapetem, po bocích jsou prosklené desetitabulkové dveře. Portály mají výraznou lištu, směrem dovnitř uzavřenou šikmým okosením, a sokly. Okna v 1. patře mají profilované parapetní římsy, šambrány jsou v současné době zcela otlučené, také parapetní římsa je silně porušená, protože nedávno byla v 1. i 2. patře vyměněna velká šestitabulková okna. nad okny 1. patra jsou trojúhelníkové profilované frontony. Okna ve 2. patře mají profilované parapety na koncích s nevýraznými konzolkami, vytvořenými oblamováním římsy, bohatě profilované šambrány a na nich přímo nasazené přímé profilované římsy. Štít je nově vyzděný z cihelných kvádrů, po bocích má čtvrtkruhově zkrojená křídla a vrcholí dnes trojbokým neprofilovaným frontonem. Okénka ve štítě jsou šestitabulková s betonovými překlady. Dvorní průčelí: Dvorek je zastavěný až do výše 1. patra novodobou vestavbou z cihelných kvádrů. Na vestavbě je plochá pochozí terasa s plným oplechovaným zábradlím. Nad 2. patrem je výrazná římsa, ve štítě velké mnohotabulkové okno. Štít je hladce omítnutý, je nad ním přesah sedlové střechy. Střecha je sedlová s hřebenem kolmým na uliční průčelí, s velice nevýrazně plastickou krytinou, pravděpodobně s bonnským šindelem.