Nájemní dům

Dvoupatrový objekt – novostavba z roku 1900 (adaptace v roce 1937) s devítiosou průčelní secesní fasádou - se středovým vstupem. Pravou stranou se dům napojuje na uliční řadu, levý – okny nečleněný - bok domu se obrací k volnému prostranství. Centrální vstupní partii zvýrazňuje jednoosý rizalit mírně vystupující z líce fasády v 5. ose. Fasáda: Nárožní lizény s omítkovou bosáží do úrovně 1. patra (motiv se opakuje i na meziokenních plochách v přízemí. Nad hlavním vstupem s profilovaným ostěním a s plochým segmentovým záklenkem, flankovaným pilířky kartuš s datem výstavby domu (1900) a drobný balkónek v úrovni 1. patra s kovanou secesní mříží s vláčnými liniemi. Další dva balkónky jsou situovány na krajní osy 2. patra. Pod okny 1. patra ozdobné parapetní výplně s geometrizujícími plastickými motivy. Čtveřice oken na obou stranách od středového rizalitu jsou v úrovni plochy fasády 2. patra pomyslně sepnuty plastickým obloukem protínaným dvojicí plastických konzol vynášejících profilovanou korunní římsu objektu. Rizalit vrcholí stylizovanou trojosou atikou. Čtvrtobloučkové atikové hmoty rámcují objekt i na stranách. Střecha krytá taškami (?) je sedlová, posazená po délce domu souběžně s ulicí. Zadní průčelí domu: hladce omítnuto, s výrazněji vystupující hmotou dvouosého rizalitu vybíhajícího nad úroveň korunní římsy a s krátkým přízemním křídlem. (popis V. Paukrt 1995)