tenisový pavilon

Drobná dřevěná stavba na vysoké kamenné podezdívce obdélného půdprysu. Podezdívka je na osu prolomena pravoúhlým vchodem do sklepního prostoru, osvětleného dvěma kruhovými okny po stranách vchodu. Po obou stranách průčelí vede přímé schodiště na segmentov tvarovanou prosklenou verandu. Parapet zábradlí a verandy je dřevěný. Dřevěná stavba šaten je přístupná právě z této verandy a je řešena zcela symetricky pro muže a pro ženy, šatny jsou osvětleny po jednom pravoúhlém oknu v užší poční straně objektu, uprostřed je místnost pro správce pavilónu se samostatným vchodem z verandy. K zadnímu průčelí byly později přistavěny toalety, které však nenarušují celkový vzhled stavby. Střecha je valbová se segmentovým vikýřem. Římsa je v přesahu střechy ukryta pod vějířovitě tvarovanou dřevěnou krajkou. Materiál: kámen, dřevo; krytina: plech