kaple

Neorientovaná drobná sakrální stavba je čtvercového půdorysu s půlkruhově ukončeným závěrem, nízkou sedlovou střechou s půlkuželovým zastřešením nad závěrem. Zdivo je cihelné, krytina asfaltová. Na hřebeni blíže průčelí je vetknut kovový latinský kříž. Pilastry v nároží a na bočních stranách stojí na zaoblených patkách, dříky zdobí oblounová římsa, lilie a vejcovec. Hlavice zdobí plastické rozety a nesou zdůrazněný překlad architrávu. Boční průčelí s jedním lizénovým rámem jsou proražená malými okenními otvory se segmentovými záklenky v jedné ose. Mají ve vlysu čtveřici rozet. Profilovanou kordonovou římsu nad nimi nesou páskové konzoly. Vstupní průčelí směrované na severovýchod k místní cestě je prolomeno dveřním otvorem ve středové ose. Původní svlakové dvoukřídlé, zvnějšku kazetové dveře o šesti polích jsou uchyceny kovanými závěsy. V horní třetině obou křídel jsou vyřezány kruhové otvory. Dveře chrání nová kovová mříž. Totéž průčelí je ve štítu prolomeno kruhovým otvorem s oble profilovanou šambránou. Trojúhelníkový štít je obrouben profilovanou římsou. Ve štítu je z doby rekonstrukce připevněn reliéf Panny Marie s Ježíškem v náručí. Kordonová římsa je v závěru jen profilovaná bez dalšího zdobení.