komora

Přízemní komora s klenutým sklepením. Vybudována na obdélném půdoryse. Vstup do sklepa z čelní strany, po kamenných schůdkách, vchod půlkruhově zaklenut. V interiéru sklepa dvě niky. Místnost v přízemí přístupná po krátkém kamenném schodišti, skrze pavlač. Pavlač opatřena prkenným nezdoběným pažením, které bylo na pravé straně protaženo až ke štítu. Vstup pravoúhlý, s dřevěným orámováním dveří. Na bočních stranách komory bylo proraženo po jednom malém čtvercovém okénku, stejné se nachází i na zadní straně, ve štítové části. Přízemní část bočních a zadní stěny zvýrazněna soklem. Střecha je sedlová. U čelního štítu užito dřevěného bednění. Objekt bíle omítnut. Materiál: vepřovice, kámen, dřevo. Krytina: pálená taška.