kostel sv. Jiří

Orientovaný kostel na malé vyvýšenině uprostřed zhruba čtvercové návsi, původně obklopený dnes zrušeným hřbitovem. Zděný, původní gotické zdivo smíšené, lomový kámen (spravovaný cihlou), krémová štuková omítka. Jednolodní, obdélný, s hranolovitou dvoupatrovou věží s barokní cibulí a protáhlou lucernou na Z straně. Průčelí věže na rozích zesíleno pilastry. V přízemí věže půlkruhové okénko, v 1. patře malé obdélné, ve 2. patře půlkruhové. Sakristie na severní straně čtvercová, vstup pravoúhlým ostěním s uchy a lištou a ornamentálním klenákem, oplechované dveře. Osvětlení zprostředkují dvě okna v kamenných ostěních s klenáky a ozdobnými rámci, v oknech jsou bohaté barokní mříže. Původní barokní okna při poslední opravě nešťastně vyměněna za nová, stejného členění. Fasáda je zakončena podstřešní římsou zjednodušenou na podseknutí. Střecha sedlová s krytinou. Krov vaznicový.