měšťanský dům

Dvoupatrový městský dům stojí ve svažité ulici, v řadě domů s podloubím, jehož sedlová střecha se pohledově neuplatňuje. Výrazně šířkově vyvinuté šestiosé průčelí bylo opatřené ve 30. letech 20. století geometricky členěnou fasádou s tvrdou omítkou. Členění průčelí do tří svislých polí plochými zdvojenými lisenami odpovídá třem polím podloubí. Oblouky loubí mají silně stlačené záklenky, nesené mohutnými hranolovými pilíři, původně opatřenými náběžními římsami, zaniklými při rekonstrukci. Naopak novodobým doplňkem jsou naznačené bosované archivolty s klenáky. Výškově obdélná, původně čtyřkřídlá okna ve špaletě jsou v 1. patře posazena na spojitý parapetní pás. První patro ukončuje výrazná hranolová římsa, oddělující vizuálně nástavbu 2. patra, která je zakončena odstupněnou hranolovou římsou. Jednotlivé okenní osy jsou uspořádány ve svislých mělce ustupujících pásech, střední dvojosé pole tvoří velmi mělký rizalit. Podloubí je zaklenuté třemi poli plochých plackových kleneb, oddělených pasy. Ve středním poli se zachoval klasicistní pískovcový portál domovního vstupu, se silně stlačeným záklenkem, tvořený ústupkovou profilací, vycházející z hranolových trnožů a převázanou hranolovými patkami a klenákem. Prosklené dveře jsou novodobé.