městský dům

Nárožní měšťanský dům na náměstíčku zvaném U Vodárny. Průjezdový, jednopatrový, nepodsklepený, omítka šedomodrá, s bílými architektonickými prvky. Severní průčelí: Přízemí s pásovou rustikou, od 1. patra oddělené průběžnou profilovanou římsou. Přízemí 3osé, zleva v 1. ose dvoudílné šestitabulkové okno v jednoduché šambráně s klenákem, ve zbývajících osách vstupy - dvoukřídlá vrata v zaklenutých pískovcových portálech s klenáky. 1. patro 4osé, okna šestitabulková dvoukřídlá, v profilovaných šambránách s nadokenními profilovanými římskami a podokenními výplněmi s čabrakami. Východní průčelí: s průběžnou římsou, v přízemí i 1. patře po jedné ose s malým větracím okénkem. Jižní průčelí (nádvorní): Přízemí 4osé, v 1., 2. a 4. ose šestitabulková, dvoukřídlá okna, ve 3. ose v kamenném portálu se segmentovým zaklenutím dvoukřídlá dřevěná vrata. V 1. patře pavlač se svislým bedněním a lištováním. Pět dřevěných pavlačových sloupků v horní části s vyřezávanými ornamenty. Pod pavlačí podsíň na dvou dřevěných sloupcích, rovněž ukončeny vyřazávaným ornamentem. Střecha sedlová, ve východní části zvalbená s pálenou taškovou krytinou, tři zděné komíny.