kříž s pozadím

Kříž na jižním konci návsi. Na vysokém hranolovém stupňovitě řešeném soklu umístěný podstavec, který je ve spodní části volutami rozšířený a nad nimi přechází do úzkého vysokého hranolu. Ten je ze tří stran zdobený plastickými motivy mušlí, splétanými listy a na bocích volutovitě stáčenýma ušima. Ve vrcholu kamenný jetelový kříž s korpusem Ukřižovaného Krista. Kolem kříže kamenná ohrada ve formě proplétaných kruhů, na nárožních pilířích umístěny koule. Pozadí tvoří neobarokně upravená ohradní zídka se zvýšenou střední částí segmentově klenutou. Zeď je postavená z pálených cihel, členěná horizontálně vysokým soklem a jemně profilovanou korunní římsou, vertikálně pak pilastry se štukově zdobenými hlavicemi a propojených drobnou průběžnou římsou ve výši hlavic. Koruna zdi kryta prejzovou krytinou.