měšťanský dům

Původně jednopatrový, městský dům v řadové uliční zástavbě na hloubkové parcele s podloubím do ulice, dnes s nástavbou štítů a vestavbou do podkroví. Uliční průčelí člení v přízemí 2 půlkruhové archivolty podloubí lemované širokou lištou bez profilace na kamenných kvádrových pilířích. Kordonová pásová římsa odděluje patro, které je asymetricky trojosé, okna jsou dvojkřídlá, šestitabulková s druhotnými vnějšími žaluziovými okenicemi, šambrány jsou hladké s obvodovou lištou. Mohutná profilovaná hlavní římsa není dotažena až k nárožím, profil je rovně zakončen.Původně zde navazovala střecha s hřebenem rovnoběžným s ulicí, nyní navazuje trojúhelný hladký štít s trojicí oken shodných s 1. patrem, ve sdružené šambráně s lištou. Sedlová střecha, krytina - červený bonnský šindel. Nádvorní fasáda je v přízemí a ve štítu pravidelně trojosá, v patře nepravidelně, okna jsou čtyřkřídlá, osazená v líci, ve štítu doplněná parapetními římsami. V přízemí jsou okna dvoukřídlá s předsazenými novodobými mřížemi. Hlavní římsa podbrádková, okosená.