kříž

Hranolový odstupňovaný sokl členěný ze všech stran rytými rámy kasulového tvaru, na bocích redukovanějšími, s červenou výplní. Na přední straně v horní třetině ještě menší obdélný rytý rám s ujmutými rohy a letopočtem 1831. Sokl završen profilovanou římsou, na ní stojí čtyřhranný kónický nástavec, v dolní části mírně vypouklý, nesoucí kříž s korpusem. Nástavec člení po stranách ryté rámy s červenou výplní a vepředu pak ve vpadlém rámu reliéfy znázorňující dole nástroje Kristova mučení - arma Christi, nad nimi kalich s hostií. Završen profilovanou římsou, na ní kříž s rameny ukončenými ve tvaru liliového květu. Kristus s hlavou skloněnou k pravému rameni má bederní roušku vlající vpravo, žebra zřetelně vystouplá. Paže v téměř horizontální poloze, nad hlavou nápisová deska INRI. Materiál: kámen Rozměry: sokl - 150 x 83 x 70 cm; nástavec - 170 x 40 x 35,5 cm