měšťanský dům

Dvoupatrový městský dům v jižní frontě Břetislavovy ulice, sevřený na hloubkové parcele mezi výstavnými domy Mydlářovským a Rozvodovským. Empírová fasáda je záměrně jednoduchá, plochá, původně jednobarevná. Vysoké přízemí pokrývá jemná kvádrová bosáž, zalamující se kolem půlkruhových záklenků oken. Vysoký vstupní portál je doplněný v nadsvětlíku charakteristickou paprsčitou neorenesanční mříží. Na úzký parapetní vlys nad přízemím byla posazena pětice oken, jimž symetricky odpovídala i okna ve 2. patře, s parapetními římsami. Vysoká empírová okna, zaniklá při modernizaci, zasazená v líci fasády měla tehdy módní osmidílné členění s pevnou příčkou a otevíráním do ulice. Průčelí ukončuje výrazná římsa.