měšťanský dům

Objekt stojí v řadové zástavbě uliční fronty domů s loubím. Jednopatrový, s moderní patrovou a podkrovní nástavbou v sedlové střeše. V osově souměrném uličním průčelí je opticky oddělen historický jednopatrový dům a jeho moderní nástavba. Přízemí je prolomeno třemi oblouky podloubí na hranolových pilířích, oblouky lemují pásové šambrány, střední pole je výrazně širší. Boky fasády flankují vysoké zdvojené pilastry, zavázané zjednodušenými hlavicemi do korunní římsy. Nad přízemím vede masívní mezipatrová římsa zjednodušeného profilu. Čtveřice výškově obdélných oken v hladkých šambránách s parapetními římsami je posazena na obdélných parapetních výplních. V ose průčelí je osazena bronzová pamětní deska. Krabicovou stupňovitou nástavbu tvoří oplechované kubické rámy s hluboko zasunutým prosklením, vystupující ze střechy s keramickou taškovou krytinou. Podloubí je zaklenuté třemi poli plackových kleneb s mezilehlými pasy. Zachovaly se dva klasicistní vstupní portály s pískovcovým ostěním lemovaným lištou, členěným hranolovými sokly, patkami a klenákem a část ostění dalšího portálu, bez původních dveří. Dlažba v podloubí nová, z řezaného pískovce. Dvůr v jižní části ukončen městskými hradbami.