kůlna

Kůlna se nachází severozápadně od domu č. p. 586. Orientována je podélnou osou rovnoběžně s domem. Jde o menší objekt se zděnými nárožními pilíři a svisle bedněnými prkennými stěnami. Ve východní stěně jsou dvoje jednokřídlé dveře shodného provedení, jako stěna kůlny, nad pravými dveřmi je jednokřídlé okno. Protější strana kůlny je bez otvorů. Obě boční průčelí mají bedněný štít se spoji krytými lištami, nahoře ukončený střešní polovalbou. V obou štítech jsou vždy dvě obdélná jednokřídlá okénka vedle sebe, dnes až na jedno bez zasklení. Uprostřed jižní stěny, blíže štítu, se nachází na šířku orientované obdélné okno, rozdělené jednou vodorovnou a dvěma svislými příčlemi. Zasklení zčásti chybí. V severní stěně je pak u severovýchodního pilíře vyříznutý menší, na šířku orientovaný obdélný otvor, v současné době zevnitř zakrytý. Kůlna má polovalbovou střechu, krytou eternitem. V interiéru odděluje prkenný strop půdu, přístupnou dřevěným žebříkovým schodištěm. Podlaha kůlny je cihelná. V kůlně se nachází zděná konstrukce s kamenným portálem, vedoucím na schodiště do malého prostoru – zřejmě sklípku či lednice. Krov kůlny je hambalkové soustavy.