venkovská usedlost

Hospodářská usedlost, skládající se z obytné budovy, novodobé stodoly, patrové komory a přízemní podsklepené komory. Obytné stavení je přízemní, roubené, s kamenným základem. Čelní strana je prolomena dvojicí šestitabulkových oken, okolo barevné orámování. Štít je svisle bedněný s laťováním, vprostřed s prolomeným motivem čtyřlistu. Vstup do objektu je z boční strany otočené do dvora, po pravé straně dveří další šestitabulkové okno s barevným rámem. Zadní část podélné strany omítnuta, prolomeny zde druhé dveře a dvě pravoúhlá okna. Protilehlá boční strana bíle omítnuta, členěna pouze dvěmi okenními osami. Střecha je sedlová, v čelní části s polovalbou. Zadní strana je přímo napojena na stodolu. Stodola je částečně roubená a částečně prkenná stavba se sedlovou střechou, v zadní části s drobným přístavkem s pultovou stříškou. Souběžně s obytnou stavbou stojí patrová dřevěná komora s pavláčkou, na kamenném základě. Vstup do přízemí i patra z boční strany ode dvora. Střecha je sedlová, se štíty se svislým bedněním. Ve směru do stráně od obytného domu stojí přízemní podsklepená komora. Sklepní část vybudována z plochých kamenů volně ložených bez malty, s čelním pravoúhlým vstupem. Do přízemní části vchod z boční strany. Materiál: dřevo, kámen, omítka. Krytina: u všech staveb eternit.