lázeňský dům

Jedná se o volně stojící, částečně přízemní a částečně jednopatrovou budovu, která je založena na půdoryse příčně orientovaného písmene L. Na zadní fasádě vybíhá v pravé části příčně položeného křídla nehluboký rizalit. Budova je vyzdvižena na vysoké kamenné podezdívce, která vyrovnává spád terénu. Hlavní fasáda je jednopatrová a je 11tiosá. V přízemí je prolamována okenními, resp. dveřními otvory se segmentovými záklenky (ve čtyřech levých krajních osách byly novodobě upraveny na pravoúhlé). Horní patro tvoří hrázděné zdivo a jeho plocha je v pravidelných intervalech prolamována obdélnými okny. Architektonické členění fasády přejímá motivy z budovy vodoléčebného ústavu (motiv stylizované kuželkové balustrády na parapetech oken). Boční fasády jsou čtyřosé a uplatňují se na nich stejně prvky jako na hlavní fasádě. Zadní fasáda je přízemní a je ponechána bez architektonického členění, pouze levá strana je tvořena hrázděným zdivem. Budova je završena sedlovou střechou s valbičkami. Střecha výrazně přesahuje před líc fasády a její římsy jsou podepírány dřevěnými, dekorativně vykrajovanými konzolami. Nad pravou boční fasádou a levou částí hlavní fasády je vyzdvižen lichoběžníkový štít. materiál: cihelné zdivo, hladká omítka bílé barvy; strukturovaná omítka tmavě okrové barvy; dřevo, nátěr červené a světle zelené barvy krytina: taška (nad pravou polovinou budovy), plech (nad levou polovinou budovy)