městský dům

Nárožní jednopatrový dům - nájemní, se vstupem z Jízdecké ulice a zkoseným nárožím, cihelný, omítaný, s pískovcovým soklem, měkká šedá hladká omítka. Dvoutraktové pavlačová dispozice, z části podsklepený. Průjezd se segmentovou klenbou, z něj vstup na 3 ramenná betonová schodiště zaklenuté plackami. Fasáda do Jezdecké ulice sedmiosá, v přízemí v poslední ose vpravo průjezd, pod střední pěticí oken soklu prostá okénka sklepů; v nároží 1 okenní osa, v přízemí stopy po zazděném otvor; fasáda do Jungmannovy ulice trojosá, v přízemí vpravo portál krámu změněný na okno. Hladké fasády člení prostý sokl, drobně profilovaná patrová a hlavní římsa. okna přízemí bez ostění, osazená za límcem, členěná na 6 polí s poutcem v horní třetině. Okno v portálu s poutcem v horní třetině, dolní křídla nedělená, otevírané dovnitř. Okna v patře silně převýšená, s plochou drobně profilovanou šambránou a podokenní římsou, osazená v líci, členěná jako okna přízemí. Okna přízemí červeně natřená, okna patra bílá. Hlavní portál se segmentovým nadpražím s patkami a klenákem. Portál obchodu prostý s drážkou a závěsy vnějších křídel dveří. Ve dvoře pavlače na krakorcích s konvex-konkávním čelem.