střední škola

Dvoupatrová budova, 13 os, 5. - 7. osa rizalit, na ose hlavní vchod s několika schody v nadpraží v lomeném oblouku kamenné kružby, ve cviklech čtyřlisty, kolem dveří profilované ostění s fiálami. Okna tabulková, segmentově nebo lomeným obloukem zaklenutá. Na nárožích vystupující lisény, mezi okenními osami lisény a na nich polopilíře a polosloupy. Nad přízemím korunní římsa. 1. a 13. osa zakončena trojúhelným štítem s obloučkovým vlysem, nad oknem v 2. patře štuková ozdoba s čtyřlistem, na nároží štítů tambury. Rizalit má rovněž trojúhelný štít s tambury a vlysem, na ose potrojné okno.Pod korunní římsou obloučkovývlys. Levý bok 4 osy, členění stejné. Zadní průčelí 13 os, členěnístejné; v 1. a 13. ose slepá okna. Pravý bok: 4 osy, členění stejné. Střecha sedlová, tašky. Na středu střechy plechová věž. Za hlavním vchodem předsíň zaklenuta 5 poli křížové žebrové klenby, dále vpravo chodba zaklenutá plochostropě a křížovou klenbou se segmentovými pasy. Z předsíně vchod do sklepa a schodiště do pater. Chodby v patrech plochostropé, třídy rovněž. Nad hlavním vchodem v rozetě vitráže.