měšťanský dům

Jednopatrový volně stojící dům s obdélníkovým půdorysem, krytý valbovou taškovou střechou. Fasády mají světlou hladkou omítku. Uliční průčelí je čtyřosé, hlavní vstup, přístupný po dvou kamenných schůdcích, je v úrovni přízemí ve třetí ose zleva. Objekt má na všech stranách asi 1,2 m vysokou podezdívku vyzděnou z neomítaných kamenných kvádrů. Okna v přízemí jsou dvoukřídlá, obdélná se stlačeným segmentovým záklenkem a s jednoduchými plastickými šambránami. Přízemí a patro jsou oddělené jednoduchou pásovou kordónovou římsou. Okna v patře jsou obdélná s jednoduchými plastickými šambránami a s nadokenními římsami. Levá boční strana domu je plná bez členění okenními otvory. Pravá boční strana má v 1. ose zleva okno v přízemí a ve všech třech osách okna, stejného typu jako na uličním průčelí, i v patře. V přízemí je ve 3. ose zleva garáž s dvoukřídlými plechovými vraty a plechovou markýzovou stříškou. Přízemí domu je zčásti zaklenuto cihelnými segmenty, jinak jsou interiéry plochostropé. Objekt byl nově vystavěn roku 1871 na místě staršího domu klasicistního původu, z něhož zůstala zachována jen část zdiva v přízemí a váza, umístěná na pravém z obou kvádrových pilířů, vyzděných z neomítaného kamenného zdiva, brány do prostoru dvora. Hlavní uliční vstup do objektu kryjí dvoukřídlé dveře s neogotizujícím dekorem. (popis V. Medek 1998)