socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází přibližně uprostřed dlouhé uliční návsi, při její Z straně (před domem čp. 29). Socha stojí ve středu obdélného travnatého pozemku (cca 10 x 6 m), vymezeného kovanou mříží z konce 19. století, orientovaná čelem k V. - materiálem je kámen - pískovec - výška celého díla je cca 4,2 m. - výška skulptury cca 1,5 m - v záhybech a na dalších místech šatu viditelné zbytky polychromie - na čelní straně podstavce rytý nápis s chronogramem (1719) a záznam o obnově (1844) - na zadní straně podstavce rytý nápis s datem druhé obnovy r. 1878 Základnu kompozice tvoří hranolový podstavec (tradičně členěný na patku, dřík a římsovou hlavici), který spočívá na vysoké podnoži s krátkým schodištěm na čelní straně. Samotná socha sv. Jana se ikonograficky nevymyká z ostatní barokní sochařské produkce v lokalitě.