sousoší Nejsvětější Trojice

Sousoší přemístěno do drobného parčíku přiléhajícího východně ke Školní ulici, severně fary. Sokl vyrůstá z nepravidelného trojbokého hranolu se skosenými rohy, výše se konkávně zužuje, nese dolů prohnutou římsu a volutově se zužující svrchní částí zdobenou bohatšími ornamenty a na rozích obláčky s poprsími andílků přechází v trojboký zužující se pylon se zkosenými rohy, opatřený střídmou ornamentální výzdobou a několika obláčky. Na něm spočívá mohutný oblak, jenž nese zemskou sféru, o niž se zprava opírá Bůh otec v bujně vlajícím plášti, zleva pak Kristus, svírající v levé ruce kříž a pravicí si na boku přidržující draperii svého taktéž rozevlátého pláště. Nad figurami upevněna holubice Ducha Svatého před zlacenými plechovými paprsky. Na soklové části dvojice nápisů: „MARTINVS EMBERTH 1734“ a nad ním „ANTON RICHTER RENOVATUM 1847“