socha sv. Jana Nepomuckého

Na základovém stupni umístěn hranolový podstavec nesoucí sochu sv. Jana Nepomuckého. Podstavec tvoří vyšší stupňovitá, v horní části profilovaná patka a dřík s vytesanými obrysy zrcadel na všech stranách, ukončený profilovanou římsou. Na čelní straně dříku erb Řeplínských z Berečka: ve štítě z oblak při levém okraji vynikající obrněné rameno s mečem. Na horním okraj štítu položena rytířská koruna, nad ní korunovaný turnajský helm s přikryvadly a s klenotem v podobě vynikajícího obrněného ramene s mečem. Figura světce štíhlých proporcí, stojící v uvolněném kontrapostu, oděná v tradičním rouchu s kvadrátkem v levé ruce a krucifixem, položeným na předloktí pravé ruky. Krucifix podložen palmovou ratolestí. Hlava skloněná, podlouhlý obličej jemné modelace. Splývavý šat přiléhá k tělu, vytváří uzavřenou siluetu postavy. Hlubší záhyby se střídají s mělkými, na povrchu vytvářejí proměnlivou strukturu. Materiál: pískovec.