ohradní zeď

Ohradní zeď stojí kolem budovy fary, resp. na její východní a severní straně (na jihu a západě dochovaná velmi torzálně). Další tři úseky zdi dělí areál uvnitř. Zeď je vystavěna převážně z lomového kamene, s korunou z pískovcových desek. Ve východní části zdi, při jihovýchodním nároží fary, se nachází otvor vstupní branky, rámovaný pravoúhlým portálkem se segmentovým záklenkem v nadpraží. Část zdi s brankou je oproti vedlejším úsekům zvýšena. Vpravo na zdivu branky stojí socha sv. Jana Nepomuckého (viz samostatný EL). Od severní vnitřní strany této branky vede k přilehlému jihovýchodnímu nároží farní budovy krátký úsek zdi s další brankou; otvor branky je zakončen rovněž pravoúhle. Další dva úseky ohradní zdi uvnitř areálu se napojují kolmo k jižnímu průčelí fary, a to jednak v místě navázání křídla, jednak na jihozápadním nároží křídla. Obě tyto zdi jsou zhruba uprostřed přerušeny; východní zeď krátkým schodištěm (jedná se vlastně o opěrnou zeď), západní zeď pak otvorem branky.