venkovský dům

Přízemní stavení volně situované v prostoru, nepodsklepené, roubené, omítnuté vápnem spočívající na podezdívce z lomového kamene, oploceno. Exteriér: Východní průčelí - dvouosé, dvě dvojitá okna. Lomenice bedněná krytá lepenkou s okénkem uprostřed. Štít s kuklou. Západní část - dvouosá, dvě dvojitá obyčejná okna. Štít bedněný překryt eternitem, okřídlí oplechované. Jižní část - obyčejné okno, dveře. Severní část - roubení omítnuté bílým vápnem, vyzdění pouze v místě bývalé černé kuchyně. (Valášek, 1995) Při rekonstrukci došlo k drobným úpravám zevnějšku domu, Západní průčelí - v pravé části domu eternitový štít šedé barvy mírně protáhnut k okapu jižní strany, ve štítě je umístěno malé okénko. Jižní část - její pravá část kryta bedněním,v němž po levé straně situovány bíle natřené dveře, které jsou v horní části prosklené, po pravé straně umístěno okno, po levé straně, kde bednění předsazeno, je umístěno malé okénko. Východní průčelí - štít opatřen vápenným nátěrem s okénkem uprostřed a ukončen podlomenicí, která je kryta lepenkou, v přízemí po levé straně v bednění umístěny dveře, v roubení pak dvě symetricky posazená okna. Sedlová střecha z jedné strany s polovalbou je kryta lepenkou. Severní část - v pravé části jsou asymetricky umístěna dvě malá okénka. Dům nalíčen bílým vápenným nátěrem, podezdívka a vyzdění v místě bývalé černé kuchyně je opatřeno světle modrým vápenným nátěrem. Dům je oplocen. (Madajová, 2005).