venkovský dům

Hlavní průčelí domu - v bednění jsou posazena symetricky dvě okénka, štít ukončen podlomenicí, ve zděné části, jež je opatřen bílým vápenným nátěrem, jsou symetricky umístěna dvě okna. Zadní průčelí domu - v bedněném štítě jsou symetricky posazená dvě okna, v roubené části pod štítem, která je opatřena bílým vápenným nátěrem, jsou umístěna asymetricky dvě různě velká okna, levá část zadního průčelí je zakončená bedněním. Boční strana domu směřující k ulici - v pravé části domu, která je roubená, je vchod a okno, v levé části domu, která je zděná, je jedno okno, celá boční strana je opatřena bílým vápenným nátěrem. Protilehlá boční strana od ulice - pravá část domu je kryta bedněním s vchodem kolmo situovaným na zděnou část domu. Kamenná podezdívka je nalíčena vápenným nátěrem s šedo-modrým nádechem. Střecha - z jedné strany polovalbová, z druhé sedlová - krytá šindelem. (Madajová, 2005)