kříž

Objekt je usazen na podestě čtvercového půdorysu o dvou schodišťových stupních. Sokl je členěn na přízemní část oddělenou oblounem od ustupující střední části soklu a završeného vyloženou profilovanou římsou. Na římsu příléhá krátký směrem k vrcholu se zúžující dřík, oddělený krátkou vodorovnou římsou od vlastního tělesa kříže s korpusem Krista. Hladká pole středové ustupující části soklu jsou členěna rytými rámy se skosenými rohy a hrubě pekovaným povrchem vnitřních polí. Na přední straně patky soklu je vyseká letopočet 1837. Těleso pylonu/dříku je plošně členěno rytými rámy s pekovanými vnitřními poly, doplněnými zavěšeným motivem zvonkového závěsu pod vrcholovou římsou. Ramena kříže s pravoúhle rovnými hranami nesou mírně prověšené tělo Krista s hlavou nakloněnou k pravému rameni a bederní rouškou, upevněnou na uzel na pravém boku. Na horním svislém rameni je nápisová páska s monogramem I N / R I. rozměry: sokl cca 0,4 . 0,4 m, výška cca 2,5 m materiál: kámen - pískovec