kamenný kříž

V severní části obce před domem č.p. 34 u křižovatky dvou komunikací stojí v otevřené nice kamenný kříž. Částečně zazděný podstavec je vysokým hranolovým středem s nízkými volutovými křídly, který je zakončený vyloženou profilovanou římsou na čelní straně segmentově zprohýbanou. Na čelní straně rytá obdélná nápisová deska s vyžlábnutými rohy. Na desce rytý český nápis s datací: NA TENTO / KRZIZZ NA / KLADALA / OBEC SE / NETARZOW / SKA ROKU / 1799. Z nízké základny zakončenou římsou s kombinací podbradku a podválku vyrůstá spodní postupně se zužující břevno v polovině přerušenou vyloženou profilovanou římsou. Na této části břevna jsou aplikovány a zlacením zvýrazněny nástroje Kristova umučení. Na římsu dosedá sekundárně vytvořený robustní mramorový kříž s Ukřižovaným v obvyklém ikonografickém pojetí.