městský dům

Městský dům, jednopatrový, se středovým rizalitem v průčelí. Čelní fasáda osově symetrická. Vstup do objekt půlkruhově uzavřenými vraty. Okna přízemí pravoúhlá, v prvním patře uzavřena plochým obloukem. Samostatně stojící vikýřové okno uzavřeno půlkruhově. Okenní otvory lemovány šambránami a opatřeny hodnotnou štukovou výzdobou (první patro, vikýř i vstupní vrata). Čelní fasáda v přízemí zdobena pásovou rustikou , první patro je členěno pilastry. Do prostoru náměstí vystupuje reprezentativní balkón, držený dvojicí konzol. Patra dělena kordonovou římsou, pod střechou probíhá profilovaná korunní římsa. Budova opatřena kamenným soklem, těsně nad ním prolomena 4 malá obdélná okna. Zadní straně budovy dominuje středový oblý rizalit . Okna přízemí i prvního patra jsou pravoúhlá. Střecha rizalitu je členěna třemi vikířovými okny, tato jsou půlkruhově uzavřena. Vedlejší střešní ramena prosvětlují čtyři střešní okna. V levé přízemní části proražen půlkruhový vjezd/vchod. Mezi patry vystupuje kordonová římsa, pod střechou je to profilovaná římsa korunní. Pro rizalit bylo užito mansardové střechy, zbylá část objektu je kryta sedlovou střechou. Barevnost budovy je pro čelní fasádu světle zelená, s bílými architektonickými prvky. Zadní strana je bíle omítnuta. Interiéry: zachovány kvalitní interiéry se štukovou výzdobou a schodiště.