usedlost

Patrové stavení na obdélném půdoryse, kryté sedlovou střechou s provizorní lepenkovou krytinou, v přízemí část zděná a roubená, první patro hrázděné. Ke stavení je do L přistavěna zděná stodola. Hlavní podélné průčelí je otočeno směrem k cestě, na SV. V přízemí je v části světnice roubené, v části chlévů zděné z kamenných kvádrů a hladce omítané. Roubená část je dělena podstávkou s obvazy do dvou polí, v nichž jsou vsazena okna světnice. Ta jsou obdélná, v ozdobném dřevěném ostatní, na převislých dřevěných parapetech. Jsou dvoudílná, dvoukřídlá, dělená do 6 čtvercových tabulek. Třetí osu zleva, ve zděné části, tvoří hlavní vstup, jednokřídlé dřevěné dveře, vsazené v jednoduchém kamenném ostění. Vedle dveří jsou dvě malá jednoduchá okénka, další osa je tvořena okénkem do chléva a vstupem do chléva. Hrázděné první patro je v této stěně děleno pravidelně obdélnými okny do 5 os. Nad touto částí se nachází slezský vikýř. Hlavní štítové průčelí je otočeno směrem k JV. V přízemí je v části světnice roubené, s třemi okny dělenými dvěma sloupky podstávky. V hrázděném patře jsou také tři okna ve třech osách, štít je svisle bedněný se dvěma menšími okny. Druhé štítové průčelí je v přízemí zděné, s malými větracími okny z chlévů, v hrázděném patře jsou ve dvou krajních osách dvě jednoduchá okna, ve svisle bedněném štítu jsou taktéž dvě malá okna. Zadní dvorní část je v přízemí roubená, vpravo jsou ještě dvě pole dělená sloupky podstávky, v každém je vsazeno okno, první patro je hrázděné, se třemi okny. Uvnitř je hlavní vstupní síň a v přízemí světnice s trámovým stropem. Stavení se stodolou spojuje zděný přístavek se sedlovou střechou. Ke stavení na JZ přiléhá těsně zděná stodola se sedlovou střechou, krytou břidlicí.