venkovská usedlost

Poličský dvorec čtyřboký, volně stojící, situován podélnou stranou s komunikací. Materiálem jsou roubené trámy, dřevěné bednění a kámen. Světnice (kromě zděné stěny do dvora), stodola, špýchar a kůlna jsou roubené. Zadní nová část zděná. Obytný trakt postavený rovnoběžně se stodolou a kůlnou. Vzadu, patrně v místě chléva a kolny přistavěny nové obytné místnosti a sociální zařízení. Vpředu špýchar s pavláčkou do dvora. Bez zahrady. U domu je studna. Sklípek jen snížený, přístupný zvenčí za domem. Uzavření a zahrada. ve štítovém průčelí jsou mezery mezi střechou nad špýcharem a oběma štíty (vlevo obytné části, vpravo blíže komunikaci kůlny) vyplněny bedněním. Zahrada již není, původně byla zahrádka před okny a za domem sad. Nyní jen louka.