klášter

Řadová jednopatrová budova obdélného půdorysu se středním rizalitem a hřebenem střechy rovnoběžným s hlavní silnicí. Fasáda členěna lizénami, v přízemí prolomeno 1+5+1+1+1+6 otvorů (dva vstupy, dvě slepá okna). V patře prolomeno 6+3+6 okenních os (jedno okno slepé). Okna jsou pravoúhlá se šambránou. V ose rizalitu prolomen pravoúhlý vchod s nadsvětlíkem s kamenným ostěním s ušima a kapkou. Ve vrcholu dvojitý klenák s erbem. Rizalit je dále členěn hladkými pásy bosáže. Hlavní profilovaná římsa nese mansardovou polovalbovou střechu. Nad rizalitem segmentově tvarovaný štít s erbem, nápisem a letopočtem. (Nápis viz evidenční list zpracovaný L. Lefnerovou 1966). Po obou stranách štítu polopatrový nástavec o 4+4 okenních osách, okna pravoúhlá. V přízemí neckové klenby, první patro plochostropé. Na levé straně budovy konventu jednopatrová přístavba a půdorysu písmene U. Střecha mansardová, v pravé části jednoduchá sedlová (polopatrový nástavec). Fasáda z režného zdiva členěna lizénami a 4 okenními osami. Okna pravoúhlá se šambránou. Materiál: kámen, cihla, omítka, krytina – taška, plech