kaple - márnice

Samostatně stojící stavba obdélného půdorysu, do níž je na příčnou osu vloženo křídlo obdélného půdorysu, završené zvonicí. Průčelí je členěno kamennou podezdívkou, průběžným soklem a nárožními lizénami. Stěny jsou obloženy režnou keramikou a prolomeny po jednom pravoúhlém okně, vlevo od středního křídla přistavěny pravoúhlé přístavky s pultovou střechou, z nichž jeden sloužil původně jako sakristie a je prolomen pravoúhlým oknem a pravoúhlým vchodem. Druhý přístavek je mladšího původu. Centrální křídlo je na osu prolomeno pravoúhlým vchodem s dřevěnými dveřmi s proskleným světlíkem. Supraporta je zdobena kapkami. Zadní fasáda je prolomena půlkruhovým oknem s vitráží. Křídlo je završeno mansardovou střechou se zvonicovým vikýřem v průčelí a jednoramenným křížem ve vrcholu. Materiál: kámen, cihla, omítka, keramický obklad, krytina – eternitové šablony, plech