měšťanský dům

Řadový jednopatrový zděný omítaný dům na obdélném půdorysu na hloubkové parcele, se sedlovou střechou s pálenou taškovou krytinou. Radikální přestavba domu v historizujícím duchu byla provedena před 1.světovou válkou. V 90.letech byl pak zásadně přestavěn pro účely Komerční banky. Z původních konstrukcí dochovány sklepy, a sice několik místností obdélného půdorysu, klenutých valeně a křížovými kenbami, zdivo smíšené. Novější sklep obdélného půdorysu z cihelného zdiva. Dochováno rovněž vřetenové schodiště s kamennými stupni, podpíranými dřevěnými trámky. Dále v interiéru dochovány dvě místnosti s původními stropy, členěnými štukovými římsami. Fasáda členěna v historizujícím stylu. Sokl obložen kamenem, obdélná sklepní okénka s kamenným ostěním. Přízemí prolamují tři okenní osy, obdélné, segmentově zakončené, lemované přepásanými štukovými šambranami, zakončenými nahoře ústředním klenákem mezi volutami. Vpravo v mělkém rizalitu, vrcholícím štítem, pravoúhle uzavřený vstupní portál s nadsvětlíkem, lemovaný šambranou. Patro odděleno kordonovou římsou. V patře tři okenní osy pravoúhle zakončené v šambranách s nadokenní průběžnou římsou. Rizalit s balkonem a pravoúhlým vstupem, lemovaným šambranou a zakončeným trojúhelným frontonem. Po levé straně dům vertikálně člení přepásané pilastry. Korunní římsa je konzolová se zubořezem. Střešní krajina se střešními okny, vysoké protipožární štíty sedlové střechy.